dissabte, 17 de gener del 2015

"Els contes a fons" i "Els cromocontes"

A la biblioteca fem l'activitat "Contes a fons" des de fa uns cursos. La bibliotecària s’encarrega de contar un conte a l’alumnat (per suposat adequat al seu nivell) i després fer una activitat relacionada amb el tema del conte. Per finalitzar, l’alumnat s’emporta un record del llibre que s’ha treballat.

Amb l'alumnat d'Educació Infantil  aquesta activitat es duu a terme els divendres a la tarda. Dintre del que al centre anomenem “Racons”, hi ha un dedicat a la biblioteca. Al llarg de cinc setmanes, per grups, tots els més petits van passant per aquest racó. Les sessions duren, aproximadament una hora i quart.

L’alumnat de Primària acudeix a la biblioteca en grups classe durant una hora al mes.  
Aquest curs, com a novetat i adaptant una idea d’en Jaume Centelles, hem instaurat els “Cromocontes”. Són uns àlbums personalitzats en els que l’alumne enganxarà un cromo del conte treballat i hi expressarà la seva opinió envers la història explicada i la posterior activitat realitzada.





Cada tutor o tutora s’emporta un  cromo que enganxa a un cartell de cromocontes que té a la classe.



Per a que queden reflectides les seves opinions, els més petits enganxen un gomet verd, groc o vermell al costat del cromo. Els més grans ho fan per escrit i ho llegeixen a la resta de companys.





A final de curs, cada alumne, s’emportarà a casa el seu “Cromocontes”!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada