diumenge, 15 de maig del 2016

8è Congrés d'Educació i Entorn

El divendres dia 13, el mestre Jaume Folqué i jo vam anar a la Seu d'Urgell per tal d'explicar dues experiències, relacionades amb l'escriptura, que s'han dut a terme a la nostra biblioteca de centre en cursos anteriors.
 Si cliqueu en aquest cartell podreu llegir tot el programa d'actes del congrés. A l'àmbit 2: Experiències, vam participar vuit centres. Les propostes van ser força interessants.

cartell

 Nosaltres vam presentar "Ratpenats a la biblioteca" i "El caça-somnis". 




 "Ratpenats a la biblioteca"

Per saber-ne més d'aquest llibre, cliqueu damunt de la portada.



rat



Amb els alumnes de Cicle Mitjà vam fer l'adaptació d'una experiència del grup de treball "Passió per la lectura" de Rosa Sensat, en el que participa Jaume Centelles. 

Proposem al alumnes que escriguin contes curts inspirats o no en l'argument dels contes tradicionals que surten al llibre i en els que els protagonistes siguin ratpenats. 
Aquests són alguns dels resultats: 


 Els autors llegeixen als companys i companyes els relats:






 Finalment pengem els contes al rebedor de l'escola.




"Somiacontes. 10 contes per somiar tota la nit" 


Com el seu nom indica, aquest és un llibre que conté deu relats adreçats als xiquets i xiquetes que volen tindre somnis feliços cada nit. Nosaltres escollim el tercer conte que porta per títol "El caça-somnis". El treballem amb l'alumnat de Cicle Inicial.

Fiquem paperets amb somnis màgics dintre de globus, els inflem, els fiquem en una capsa i els llencem per la biblioteca. 

 




 
Cada alumne agafa un globus, el peta i mira quin somni li ha tocat. Ha d'escriure un relat breu explicant el seu somni. Posteriorment el llegirà a la resta de companys. 




 Aquests són alguns dels relats que van escriure els alumnes:






Cadascú es va emportar un caça-somnis de regal i un quadernet amb el recull de tots els escrits de la classe.

I aquestes van ser les dues experiències que vam presentar a la Seu d'Urgell. Va ser una jornada intensa i enriquidora.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada